Friday, July 27, 2012

Az Egérút nem szereti a macskakövet!

 Már megszokhattátok tőlünk, hogy a navigációra nem a megszokott módon tekintünk. Mára körvonalazódott, hogy miben gondolunk többet, mást, újabbat, mint mások.


Ha össze kellene foglalnom, mi az az Egérút szemlélet, akkor valahogy úgy írnám le röviden: egy dolog állandó a világban, mégpedig a változás. Mi pont ezért arra a világra, amiben navigálunk, úgy tekintünk, mint egy megmérendő, követendő, kiismerendő rendszerre.


Ebben a gondolkodásban most megléptük a következő lépést. Mi már belső körben jól elemezhetően és reprodukálhatóan, képesek vagyunk mérni azt az útminőséget, melyen a gépkocsi halad.




A mérési eredmények természetesen itt is a közösség javát szolgálják. Nem titkolt célunk, hogy a keletkező mérések segítséget jelentsenek az utak karbantartói számára, így végül minden autós profitálhasson a hatékonyabban karbantartott utakból, a gyorsabban felismert kátyús utak gyorsabb javításából.

Az eredmény tehát nagy mennyiségű friss statisztika, amiben felismerhetők az út állapotának negatív változásai. A gyorsabban javított utak pedig kisebb terhelést jelentenek autóink számára.

Minél JOBB Egérutakat!

Ui: a cím ötletét egyik felhasználónk adta, köszönjük a találó megjegyzést!

2 comments:

  1. Gyorsulásérzékelő adait is gyűjtitek amúgy?

    ReplyDelete
  2. Kedves Péter!

    Ahhoz hogy a felhasználok automatikusan mérni tudják az útminőséget, szükség lesz az gyorsulásmérő adatainak elemzésére. Ebből származtatjuk az éppen aktuális rész eredményeit. Jelenleg ez a rész még tesztelés alatt van.

    ReplyDelete