Monday, May 21, 2012

Mi van, ha ég a ház, vagy mentőt kell hívni?

Van az autós navigációknak egy igen különleges és extra területe, mikor kiemelt értékek múlnak a rendszer pontosságán, megbízhatóságán. Ezek a területek a speciális, tűzoltók, és mentők számára nyújtott navigációk.

 Részemről mindig tisztelettel és mély alázattal tudok beszélni azon emberek munkájáról, akik vállalják, hogy az életmentés folyamatában részt vesznek. Náluk azért is hatalmas feladat ez, mert nem csak a feladat adta lelki teherrel, de a szűkös anyagi viszonyokkal is dacolniuk kell, néha még az itthonmaradást is megkérdőjelező bérek mellett.

Könnyű belátni, hogy ezekhez a speciális mentési feladatokhoz speciális képességekkel és megbízhatósággal rendelkező navigációs programra is szükség van. Az Egérút nem titkolt célja, hogy ezt a kiemelt szintet elérje fejlesztéseivel.

Milyen elvárások vannak ezekben a speciális esetekben?
  • Az elérhető legpontosabb térképadatbázis, mely tartalmazza még a legkisebb és legelhagyatottabb lakott településeket is, akár egészen a tanyavilágig bezárólag.
  • Pontos és megbízható cím- és házszámlista, a tévedések minimalizálása érdekében.
  • Kiemelkedően magas rendelkezésre állási képesség, hogy mindig biztosítható legyen az útvonaltervezés a felhasználók számára.
  • Tesztelt és stabilan működő rendszer, mely már komoly működési tapasztalatokkal rendelkezik.
  • Saját operátori lehetőség, mely lehetővé teszi a leghatékonyabb célbaérkezést, flottamenedzsmentet.
  • Speciális tervezési szabályok, kis utcák elkerülése, magasság- és súlykorlátok figyelembevételével.
Még jó ideig sorolhatnám, milyen jogos elvárások léteznek egy speciális navigációs rendszerrel szemben.
Gondolom, többen furcsáljátok, hogy egy ingyenes navigáció ennyire különös irányba gondolkodik, és felmerül a kérdés, akkor minek fejlesztett idáig mindenki számára elérhető rendszert?

A válasz igen egyszerű. Csak akkor lehetséges egy bizonyos technikai szint meglépése, ha előtte kötelezően végigjárunk jónéhány fejlesztési lépcsőt. Magyarán, egy technológiát nem csak kigondolni kell, de meg is kell építeni és alaposan kiismerni, végtelenségig tesztelni, és továbbfejleszteni.

Miért jó a hétköznapi autós navigációt használók számára egy ennyire extrém elvárási rendszer?
Mert a fejlesztés célzottan egy prémium kategória irányába mutat, mely olyan extra tulajdonságokat fog tartalmazni, ami egy hétköznapi navigációtól nem elvárható. Az előnyök mind térképadatbázis, mind kliens oldalon megjelennek egy ponton.

Miért jó ez a fejlesztőknek?
Minden szakmának megvannak a mesterfogásai, amit minden manufaktúra, cég, vállalat féltve őriz. Ezt a tudást csak évek hosszú munkájával lehet megszerezni, és ez a know-how bizony aranyat ér számukra.
Minden visszajelzés, kérés, teszttapasztalat, jelzett térképhiba, forgalmi mérés, térerősség mérés, fejlődést jelent. Ezek a visszajelzések teszik lehetővé a későbbiekben, hogy ha ég a ház, vagy mentőt kell hívni, tudjuk, a legfejlettebb online navigációs technológia siet a segítségünkre, perceket, és talán ezáltal többet is nyerve.

Jó Egérutakat!





No comments:

Post a Comment