Thursday, May 31, 2012

Halál a forgalmi dugókra!

Miért jelent számunkra kiemelt stressz a dugóban ülés?

Ezt a kérdést már sokan feltették, kutatták és a kijött eredmények magáról az emberi természetről árulnak el rengeteget.

Jópáran nagyon sokat ülünk otthon, munkahelyen, TV előtt, vagy éppen autóban. Miért készülünk ki mégis, ha dugóba kerülünk? Végülis  tudunk rádiót hallgatni, feltehetően előbb-utóbb kikeveredünk, és végig kellemes, kényelmes, megszokott környezetben a saját autónkban ülünk.
De valamiért mégis a legnagyobb stresszhelyzetek egyike tud lenni a dugóban ülés.



Ez akkor is így van, ha számítunk arra, hogy egy adott szakasz rendszeresen bedugul, ha egyáltalán nem sietünk, ha teljesen nyugodt környezetből érkezünk.
Mi idegesít minket mégis? Talán az elvesztegetett idő? A többletfogyasztás? A rossz levegő?
Nem, egyáltalán nem erről van szó!

Egy oka van, ami miatt az egyik legerősebb stresszhelyzet életünkben a forgalmi dugó:
Elveszítjük az irányítást életünk egy adott területén, és csapdába esünk. Se előre, se hátra. Nincs kiszállás, nincs választás. Tetszik, nem tetszik ez van, itt ülünk, és nem rajtunk múlik, mikor jutunk ki innen.

Érdekes módon a szabadság és az irányítás elvesztése ennyire fontos számunkra. Gyanítom, már mindenkinek volt hülye főnöke, aki értelmetlen feladatok sokaságát kényszerítette rá. Vagy kerültünk olyan helyzetbe, mikor valamilyen feladatot akaratunk ellenére meg kellett csinálnunk. Egy dugó ugyanezt teszi velünk. Elvesz tőlünk valamit, ami úgy tűnik, valahogy nagyon fontos számunkra. 
Elveszi tőlünk az irányítás lehetőségét!

Most jönne a marketinges rész: Használj mindig Egérutat….
Ettől megkíméllek titeket, mert gyanítom, számotokra is fontos, hogy szabad emberként választhassatok, mit tesztek és milyen navigációt használtok. Ez a szabadság a részünk, és pont.

Tehát: Halál a forgalmi dugókra!

No comments:

Post a Comment